Napsali o nás

Japonci začali na evropský trh dodávat dámské punčochy ve spreji

BRNO 17. února (ČTK) - Japonský výrobce Nissin Medico letos začal na evropský trh dodávat dámské punčochy ve spreji. Laboratoře je původně vynalezly pro teplé a vlhké podnebí v Japonsku, kde se chůze bez klasických nylonových punčoch u žen v zaměstnání považuje za neslušnou. Jen loni se v zemi původu prodalo jeden milion lahví výrobku, řekl dnes novinářům v Brně na veletrhu Styl generální manažer firmy Shuichi Munakata.

Výrobek úspěšně certifikovaly i tuzemské laboratoře. Punčochy ve spreji s názvem Air-Stocking obsahují mimo jiné UV filtr, dále zpevňující složky kofeinu a dezinfekční výtažek ze zeleného čaje. Tekuté punčochy obsahují částečky hedvábí i aminokyseliny, které působí jako zvlhčující faktor na pokožku nohou. Po aplikaci se na nohách vytváří prodyšný mikrofilm, který lze smýt běžným mýdlem.

V České republice, na Slovensku a v Maďarsku má výhradní zastoupení k prodeji firma Vydo-CZ. Japonský výrobce nyní připravuje smlouvy i ve Francii, Itálii a Španělsku. "Boom očekáváme v Americe, Číně, Koreji a Hong-Kongu," uvedl Munakata. Evropanky podle něj mohou ocenit možnost překrytí ranek a křečových žil, stejně jako dojem pevnosti a pružnosti.

Ředitel firmy Vydo-CZ Jiří Vystavěl uvedl, že doporučená cena na českých pultech bude 777 Kč, přičemž jedno balení lze použít zhruba čtyřicetkrát. Výrobek lze skladovat při pokojové teplotě až tři roky po otevření, není tedy sezonní. Lze jej koupit v buticích, prodejnách obuvi i oděvů ve třech módních odstínech bronze, terracotta a natural.